Preview Mode Links will not work in preview mode

May 29, 2019

I tionde avsnittet av Utgivarpodden möter vi årets mottagare av Mommapriset, Ingemar Persson, programchef och ansvarig utgivare på SVT. Han pratar om utgivarbeslut, om avvägningarna inför sändningen av den uppmärksammade dokumentären om Michael Jackson, om hur den stränga tillämpningen av reglerna kring...


Apr 18, 2019

I nionde avsnittet av Utgivarpodden möter vi två chefredaktörer och ansvarig utgivare i Västerbotten: Jessica Wennberg, VK, och Marcus Melinder, Norran. De pratar bland annat om JK:s nedlagda förtalsundersökning och vådan av att ta upp mobilen och fotografera när man kör.


Mar 13, 2019

"Vi är en udda fågel"

I åttonde avsnittet av Utgivarpodden möter vi Ami Malmros, utvecklingschef och ansvarig utgivare på UR. Hon pratar bland annat om mediekompetens och om risken att slå sönder redaktionerna i jakten på flexibilitet och agilitet.

I Utgivarpodden träffar Patrik Hadenius utgivare runt om i...


Feb 26, 2019

Att komma tillbaka till Aftonbladet beskriver hon som att komma hem. I sjunde avsnittet av Utgivarpodden möter vi Lena K Samuelsson, chefredaktör, ansvarig utgivare och vd. Hon pratar bland annat om satsningar på ljud, robotjournalistik, lärdomarna av #metoo och att det behövs mer hjärta i journalistiken.

I...


Feb 6, 2019

I sjätte avsnittet av Utgivarpodden möter vi Ole Isak Mienna, kanalchef och ansvarig utgivare på Sameradion. Han pratar bland annat om vargjakt, samiska språk, samarbete över landsgränserna och samernas fotbollslandslag. Avsnittet publiceras på samernas nationaldag, den 6 februari.

I Utgivarpodden...